Sayfalar

Sayfalar

YÖRESEL YEMEKLER

                                 KIRŞEHİR'İN YÖRESEL YEMEKLERİ




Madımak 

Madımaklar yıkandıktan sonra içine salçası ve yağı ilave edilerek biraz kavrulur.Daha sonra suyu konur va suyun biraz çekilmesine yakın bulgur atılır. Bulgur pişince indirilir ve servis yapılır. İsteyen üzerine sarımsaklı yoğurt katıp yiyebilir.



Kesme Aşı,
Yağda, ince doğranmış soğan iyice pembeleştirilir. Salça, baharat ilave edilip hafifçe kavrulur. Su veya et suyu ilave edilip, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca haşlanmış yeşil mercimek ilave edilip bir müddet pişirilir (20-30 dakika) Daha sonra daha önceden kesilip hazırlanan kurutulmuş mantılar (erişteler) ilave edilip, bir sürede onunla pişirilir. Piştikten sonra indirilerek servis yapılır. Üzeri çeşitli yeşillikler veya baharatlar ile süslenerek servis edilir.







Katma Aşı

Yıkanmış ve ayıklanmış yarma suda haşlanır. Soğuduktan sonra koyu yoğurt ilave edilerek çorba kıvamına getirilir soğuk olarak servis yapılır. (İstenirse haşlanmış nohut ilave edilebilir.) Bir başka hazırlanış şekli ise; haşlanmış yarma, pişmiş süt ile bir taşım kaynatılır ve tuz atılarak servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder